Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling.

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak willen we precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Voor dit gesprek nemen wij uitgebreid de tijd (intake), aangezien dit belangrijk is voor het vormen van een goede diagnose.

Onderzoek

Na het intake gesprek, ga je samen met je fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten middels het lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt.      

Zodra de fysiotherapeutische vastgesteld is worden de persoonlijke doelen besproken.  Wat hoop je met de behandeling te bereiken?  Wat wil je (weer) kunnen?

Behandeling

Als de fysiotherapeutische diagnose is gesteld, wordt het behandelplan met jou besproken. Fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

Bij het maken van uw afspraak, plannen wij direct een dubbele tijd in. Zodoende bestaat er de mogelijkheid om U na de intake en het onderzoek, direct een eerste behandeling te geven.